Podjetje Marko Jureš s.p. vse pridobljene podatke o apartmajskih gostih Apartmajev & wellnessa Ranča Jureš varuje v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov in drugih zakonskih določil in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta GDPR (General Data Protection Regulation).

 1. NAMEN IN CILJ POLITIKE:

Varstvo vaše zasebnosti in vaših osebnih podatkov je zelo pomembno področje, zato mu pri izvajanju naših dejavnosti posvečamo veliko pozornost.

Prizadevamo si za skrbno ravnanje z osebnimi podatki. Spoštujemo zasebnost in varstvu osebnih podatkov namenjamo izjemno pozornost.

Da so vaši podatke kar najbolj učinkovito zaščiteni pred naključnimi ali namernimi zlorabami, izgubo in njihovim uničenjem, smo dostop do njih onemogočili nepooblaščenim in tretjim osebam. Za to uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami.

 1. VRSTE OSEBNIH PODATKOV:

Osebni podatki so informacije, ki jih je mogoče uporabiti za ugotovitev vaše identitete. Te informacije so na primer vaše ime, naslov, poštna številka, datum rojstva, spol, telefonska številka ali vaš elektronski naslov. Kadar je to potrebno za izvedbo storitve zbiramo tudi podatke o potnih listinah (identifikacijska številka, državljanstvo, datum poteka veljavnosti, državo izdaje dokumenta). Informacije, ki niso neposredno povezane z vašo dejansko identiteto (kot denimo priljubljene spletne strani ali število uporabnikov spletne strani), ne spadajo v to kategorijo.

Kaj so anonimizirani podatki?

Pri vsakem dostopu do vsebin naše spletne ponudbe se splošne informacije  samodejno shranijo (npr. število obiskovalcev in trajanje obiska na posameznih straneh ipd.). Ti podatki niso osebni in se zato obdelujejo v anonimizirani obliki. Te vrste podatkov uporabljamo izključno v statistične namene in z njihovo pomočjo optimiziramo našo spletno ponudbo.

 1. NAMEN ZBIRANJA IN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki se zbirajo in obdelujejo z namenom izvajanja storitev v skladu z registracijo Podjetja Marko Jureš s.p.. Obseg zbiranja in obdelave podatkov je odvisen od posamezne dejavnosti družbe.

Podjetje Marko Jureš s.p. osebne podatke zbira in obdeluje na podlagi pravne podlage. Pravna podlaga je odvisna od namena, v skladu s katerim smo podatke pridobili. Uporabljamo jih za sledeče namene:

3.1.1 Zakonski pravni temelj:

 • Za sklenitev pogodbe s posameznikom za nemoteno izvedbo namestitvenih in wellnessa.
 • za potrebe komunikacije povezane z morebitnimi spremembami rezervacij,
 • za preverjanja plačil s kreditnimi karticami za potrebe računovodstva,
 • za reševanje sporov oziroma reklamacij,
 • za komuniciranje s strankami za potrebe izboljšanja naših storitev,
 • Za potrebe statističnih analiz,
 • za obdelavo z namenom identifikacije, preprečevanja napak in goljufij.

 

3.1.2 Osebna privolitev gosta:

Marko Jureš s.p. v določenih primerih pridobiva in obdeluje osebne podatke na osnovi osebne privolitve (soglasja) posameznika za namene:

 • Za namene neposrednega trženja produktov družbe,
 • za obveščanje posameznikov o posebnih akcijskih ponudbah,
 • za obveščanje o nagradnih igrah,
 • za sodelovanje v anketah.

Podaja osebne privolitve je popolnoma prostovoljna in ni pogoj za sklenitev pogodbe. V teh primerih obdelava poteka v okviru z izjavo danega namena in dogovorjenih načinih obveščanja, vse do preklica.

3.1.3 Posredovanje osebnih podatkov

Vaše podatke bomo za zgoraj opisane namene posredovali naslednjim tretjim osebam:

 • Organom kazenskega pregona in davčnim organom na osnovi njihove pisne zahteve,
 • pravosodnim organom in pravnim sodelavcem pri uveljavljanju naših zakonskih pravic v zvezi s pogodbo z vami.

 

 1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV:

Za varovanje vaših osebnih podatkov uporabljamo stroge varnostne postopke, da jih zaščitimo pred naključno izgubo, uničenjem ali zlorabo.

 1. PRAVICE POSAMEZNIKOV IZ NASLOVA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV:

Na osnovi Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta GDPR imajo posamezniki v določenih okoliščina sledeče pravice:

 • pravico do informacije o tem, ali imamo osebne podatke o vas in, če je tako, katere podatke ter zakaj jih hranimo oziroma uporabljamo;
 • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, kar vam omogoča, da prejmete kopijo osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, ter preverite ali jih obdelujemo zakonito;
 • pravico zahtevati popravke osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, kar vam omogoča popravek nepopolnih oziroma netočnih podatkov;
 • pravico zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, kadar ni razloga za nadaljnjo obdelavo oziroma kadar uveljavljate svojo pravico do ugovora glede nadaljnje obdelave;
 • pravico do ugovora o nadaljnji obdelavi osebnih podatkov, kjer se zanašamo na zakoniti interes (tudi v primeru zakonitega interesa tretje osebe), kadar obstajajo razlogi, povezani z vašim posebnim položajem; ne glede na določilo prejšnjega stavka imate pravico kadarkoli ugovarjati, če obdelujemo vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja;
 • pravico, da zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, kar vam omogoča, da prekinete obdelavo osebnih podatkov o vas, na primer, če želite, da ugotovimo njihovo točnost ali preverimo razloge za njihovo nadaljnjo obdelavo;
 • pravico, da lahko prekličete privolitev oziroma soglasje, ki ste ga podali za zbiranje, obdelavo in prenos vaših osebnih podatkov za določen namen; po prejemu obvestila, da ste umaknili svojo privolitev, bomo prenehali obdelovati vaše osebne podatke za namene, ki ste jih prvotno sprejeli, razen če nimamo druge legitimne pravne podlage za to, da to storimo zakonito.

 

Za uveljavljanje katere koli od zgoraj navedenih pravic, lahko pošljete zahtevek po elektronski pošti na ranc.jures@gmail.com ali z redno pošto na naslov Ranč Jureš d.o.o., BABINCI 28, 9240 LJUTOMER.

Spletne strani uporabljajo piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje za obiskovalce spletne strani. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Njegov glavni namen pa je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da vam jih ob naslednjem obisku naših spletnih strani ne treba več vnašati.

S piškotki ni mogoče izvajati programov ali okužiti računalnika z virusom. Piškoti nam ne omogočajo nikakršnega dostopa do vašega sistema ali osebnih podatkov. Če ne želite prejemati piškotov, lahko to možnost izklopite v svojem brskalniku. V primeru, da z namestitvijo piškotkov ne soglašate, vas opozarjamo, da ne boste mogli dostopati do delov spletne strani oziroma uporabljati vseh funkcij spletne strani. Za izvedbo rezervacije je uporaba piškotkov nujna.

 6.2 Storitev Google Analytics:

Naše spletne strani uporabljajo storitev Google Analytics, ki je last družbe Google Inc. Google Analytics uporablja »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o vaši uporabi te spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google, kjer se shranijo. Naslovi IP se shranjujejo in obdelujejo samo v skrajšani obliki, tako da jih ni mogoče povezati z identiteto določene osebe.

6.3 Vtičniki za družbeno omrežje Facebook

Na naših spletnih straneh so nameščeni vtičniki (»vtičniki«) za družbeno omrežje facebook.com, ki ga upravlja družba Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (»Facebook«). Vtičnike družbenega omrežja Facebook prepoznate po katerem izmed logotipov aplikacije Facebook.

Če odprete spletno stran našega spletišča, ki ima nameščen tovrsten vtičnik, bo vaš spletni brskalnik vzpostavil neposredno povezavo s strežniki družbe Facebook. Vsebina vtičnikov se prek Facebooka posreduje neposredno v vaš brskalnik, prek katerega se namesti na spletno stran. Iz tega razloga nimamo nobenega vpliva na obseg in vsebino podatkov, ki jih Facebook zbira s temi vtičniki.):

Z integracijo vtičnikov prejme Facebook informacijo, da ste priklicali ustrezno spletno stran našega spletišča. Če ste prijavljeni v Facebook, lahko Facebook vaš obisk poveže z vašim računom za Facebook. Če uporabljate vtičnike – na primer, če kliknite na ikono »Všeč mi je« ali oddate svoj komentar – se ustrezna informacija z vašega brskalnika prenese neposredno na Facebook in se tam shrani. Tudi če niste član omrežja Facebook, obstaja način, kako lahko družba Facebook pridobi vaš naslov IP in ga shrani.

V obvestilu o varovanju zasebnosti družbe Facebook se lahko poučite o namenu in obsegu zbiranja podatkov in nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani družbe Facebook ter o svojih pravicah, ki jih imate v zvezi s tem, in o možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti: http://www.facebook.com/policy.php

Če ste včlanjeni v Facebook in ne želite, da Facebook prek naših spletnih strani zbira podatke o vas in jih poveže s vašimi podatki, ki so shranjeni v omrežju Facebook, se morate pred obiskom naših spletnih strani odjaviti iz omrežja Facebook ter izbrisati piškotke. Več informacij o piškotkih najdete v okviru te izjave o varstvu podatkov.

Vtičnike za družbeno omrežje Facebook lahko med drugim blokirate z dodatkom za vaš brskalnik, kot je na primer »Facebook Blocker«.

6.4 Povezave z drugimi spletnimi stranmi:

Naša ponudba na spletu vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Ta izjava o varovanju podatkov ne velja za druge ponudnike. Ker nimamo vpliva na to, ali njihovi upravljavci spoštujejo določbe o varovanju podatkov, tudi ne prevzemamo odgovornosti za pravilnost, ažurnost in popolnost informacij, ki jih zagotavljajo na svojih straneh.

6.5 Upravitelj spletnih strani:

Ranč Jureš d.o.o., Babinci 28, 9240 Ljutomer.

  

 1. POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ranč Jureš d.o.o., nima imenovane pooblaščene osebe za varovanje osebnih podatkov.

Vsa vprašanja povezana z obdelavo osebnih podatkov ali uresničevanjem pravic glede varstva osebnih podatkov, lahko posameznik naslovi na elektronski naslov ranc.jures@gmail.com ali pisno na naslov RANČ JUREŠ d.o.o., BABINCI 28, 9240 LJUTOMER.

 

Ljutomer, 10.12.2019                                                                                         Ranč jureš d.o.o.

© Copyright 2020 - rancjures- Created by B.Novak, ONIXINO Group
phoneenvelopelocation-arrow linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram